Nők-férfiak

Nem feminista, nem lázadó, nem támadó, nem küzdő és nem harcoló. Egyszerűen csak élni akaró.

Friss topikok

Archívum

Több női vezető, nagyobb kiegyensúlyozottság

2011.04.25. 20:40 | SACAI | Szólj hozzá!

 Egy amerikai cikk szerint a szolgáltatás-gazdaság egyre nagyobb teret nyer, ahol a nőkre jobban jellemző készségekkel lehet érvényesülni. Rugalmasabbak, jobban terhelhetők, osztott figyelem jellemzi őket, empatikusak, diplomatikusak. Szakértők szerint ez nem jelenti azt, hogy a nők átveszik a hatalmat, az viszont tény, hogy számos olyan kompetenciával bírnak, amelyek tompítják a férfiak kockázatvállalását és több női vezető kellemesebben élhető közállapotokat teremtene.

 

Egy OECD kutatás megállapította, hogy a magyar nők mind az olvasásban, mind a számolásban, mind a problémamegoldásban jobbak a férfiaknál. - Kiemelkedően jók a magyar nők képességei és jobban is teljesítenek a munkaerőpiacon, mint a férfiak - mondta a Kanadai Statisztikai Hivatal által vezetett, 11 országot érintő felmérés eredményeinek ismeretében Dr. Köpeczi-Bócz Tamás

 

 

http://www.hrportal.hu/hr/tobb-noi-vezeto-nagyobb-kiegyensulyozottsag-20110308.html

 

Társoldalak:

http://noiesely.wordpress.com

http://nokmunkaban.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noknapja.blog.hu/api/trackback/id/tr172854925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása